WAT IS ER TE DOEN RONDOM ONS

ZOEK WAT ER TE BELEVEN IS

De stad Zevenaar (25.000 inwoners) is onderdeel van het gebied De Liemers in Gelderland.

Zevenaar biedt veel mogelijkheden op cultureel gebied, maar ook voor de sportievelingen en voor de liefhebbers van uitgaan en ontspanning is er genoeg te doen in Zevenaar.

 

Zo bevindt zich in het centrum van Zevenaar ‘Kunstwerk! Liemers Museum’ waar het verhaal wordt verteld van de Liemers en haar bewoners. Daarnaast staan diverse historische gebouwen en monumentale panden in het centrum en verschillende woonwijken van de stad. Deze zijn tevens onderdeel van de wandeltocht, het ‘Kunst & Parkenpad Zevenaar’ (route van 22 kilometer of te wandelen in twee maal 11 kilometer).

De fietsliefhebbers (zowel toerfietsers als sportieve wielrenners/mountainbikers) hebben volop mogelijkheden vanuit Zevenaar, met diverse fietsroutes in de Liemers langs de diverse toeristische toppers en door de meest prachtige natuurgebieden (de oude Rijnstrangen, de Gelderse Poort) of langs divers kastelen, landgoederen en buitenplaatsen. Mountainbikers kunnen ook hun hart ophalen in de Montferlandse bossen met heuvels en hellingen. In de zomer zijn er diverse recreatiegebieden waar u kunt zonnen en zwemmen, waaronder in Zevenaar recreatieplas ‘ de Breuly ‘ en bij minder weer in het overdekte zwembad ‘ Ataro Lentebad ‘.

Uitgaan in Zevenaar kan natuurlijk. ‘Kunstwerk! Het Musiater’ biedt een divers theaterprogramma en bij het filmhuis van Movie UnLimited kunt u een genieten van een ruim filmaanbod. Dit alles in het centrum van Zevenaar, waar tevens groot en divers aanbod van eet-en drinkgelegenheden te vinden is, van Japanse sushi tot Grieks en Franse keuken.

Houd je van winkelen? Wanneer je de B&B uitloopt, loop je gelijk de winkelstraat de ‘Marktstraat’ in en kun je in het centrum van Zevenaar naar hartenlust winkelen, met iedere eerste zondag van de maand een koopzondag.